Johannink sprint net buiten het podium bij Omloop van de Braakman

Op zaterdag 16 juli werd de Omloop van de Braakman (clubcompetitie) gereden.  De renners werkten 7 rondes van 22 kilometer af, goed voor in totaal 154 kilometer. Voor Sensa Kanjers voor Kanjers stonden aan de start: Kars ten Boske, Joppe de Heij, Eskil Huiting, Jelle Johannink, Steyn Lamberink en Steyn van der Veen.

Bij sommige renners zat het drukke programma van afgelopen tijd nog in de benen. Maar ook zat het niet mee, zo had Joppe twee keer ongelukkig lek maar wist met de nodige inspanning terug te komen. Voor de twee jongelingen (Eskil en Stey van der Veen) was het een leerzame koers. Na een rommelige koers wist Jelle Johannink naar en 4de plaats te sprinten, Nick van der Lijke kwam solo als eerste over de streep. Uiteindelijk kwamen de andere renners in verschillende groepjes over de streep. Ondanks de niet ideale koers wist het team te stijgen naar een 3de plaats in het ploegenklassement (van 4 naar 3). Ook Jelle verbeterde zijn plaats in het individuele klassement, van een derde plaats schoof hij op naar een tweede plaats.