Johannink handhaaft zich in geweld Eschborn-Frankfurt

De beloften gaven maandag ‘acte de precence’ in de Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt Rund um den Finanzplatz. De natte weersomstandigheden en pittige beklimmingen zorgden voor een zware koers. Uiteindelijk werd Jelle Johannink verdienstelijk 26e. Slechts 43 renners kwamen aan de meet.  

Lorenzo Harbers, Jelle Johannink, Maarten Lubbers, Wiebe Scholten, Christian Varweg, Yannick Vrielink en Wessel Zennipman stonden op de Dag van de Arbeid aan het vertrek in Frankfurt. Vlak voor de start begon het behoorlijk te regenen en flink af te koelen, dus de mannen mochten hun borst natmaken.

Vanaf het begin werd er gelijk hard gereden, wat ervoor zorgde dat er veel risico’s genomen werden en de nodige valpartijen opleverde. Wessel schoof in het begin mee met een vroege ontsnapping die tot aan de voet van de eerste beklimming stand hield. Het peloton kwam weer samen en Christian vond zijn Waterloo. Maar daarover later meer.

De eerste beklimming was de Feldberg, elf kilometer aan 6%. Lorenzo en Jelle reden knap mee in het peloton en kwamen in deze groep boven. De rest van de jongens was op achtervolgen aangewezen door het hoge tempo in het peloton. Lorenzo werd op de top van de berg door de kou bevangen en kon helaas niet meer terugkeren. Hij kwam na lang alleen te hebben gereden in een achtervolgende groep terecht samen met Wessel. Zij hebben de wedstrijd volbracht tot aan de plaatselijke ronden. Deze waren maar drie kilometer, waardoor er geen achterstand toegestaan was. Wiebe, Yannick en Maarten zijn na ongeveer 75 kilometer uit koers genomen en door de bezemwagen mee terug genomen.

In de straten van Frankfurt was het uiteindelijk de Nederlandse beloftenkampioen Fabio Jacobsen die de winst pakte. Jelle reed de wedstrijd zeer knap uit op een 26e plaats. Slechts 43 renners haalden de streep. Al met al was het een mooie ervaring voor onze beloften, waar ze in de toekomst alleen maar profijt van gaan hebben.

De dag van Christian verdient nog even wat extra aandacht. Zoals eerder aangegeven kwam hij na veertig kilometer ten val. En ondanks dat hij aangaf niets te mankeren, werd hij direct onder handen genomen door de Duitse EHBO. Tegelijkertijd reed de bezemwagen voorbij. Er zat niet anders op dan in een politiebusje te wachten op de bezemwagen van de profkoers. En hierdoor kwam hij uiteindelijk 2,5 uur na de finish ook aan in Frankfurt.