Huub Deelstra zevende in Tour of Malopolska

Huub Deelstra is als zevende geëindigd in het algemeen klassement van de Tour of Malopolska (UCI 2.2). In de koninginnenrit wist hij zich goed staande te houden in het internationale deelnemersveld, hetgeen hem ook een tweede plaats in het jongerenklassement opleverde. Ook de andere Kanjers wisten zich goed de handhaven.

Ploegleider Han Vaanhold was met Kars ten Boske, Huub Deelstra, Sam Gademan, Jelle Johannink, Jip Steman en Olav Wallinga afgereisd naar Polen. De koers ging van start met een proloog over 1,3 kilometer met een stijgingspercentage van 8%. In de daguitslag eindigde Huub als veertiende en ook Jelle nestelde zich in de top twintig.

De eerste etappe kreeg het peloton 122 kilometers voor de kiezen met een glooiende opening met venijnige klimmetjes richting de finale en een slotklim van vier kilometer naar de finish. De Kanjers reden attent en Kars wist nam uiteindelijk de vlucht van de dag voor zijn rekening. De kopgroep redde het echter niet en op de slotklim was het ieder voor zich en kon Huub met de besten mee naar boven.

Zaterdags was de langste etappe van 143 kilometer van Niepolomice naar Nowy Targ. Na een glooiende aanloop was de finale relatief vlak. De Kanjers zaten in de slotfase nog in het peloton en probeerden Jelle en Sam af te zetten voor de sprint. Dit resulteerde in twee top twintig klasseringen.

De slotetappe ging alles bepalend zijn voor het eindklassement. Het venijn van de zogenaamde koninginnenrit zat in de staart: een klim van tien kilometer (7,6%) naar Prezehyba op 1150 meter hoogte. Met Huub als hoogst geklasseerde renner in het klassement was het doel om zijn klassement te waarborgen. De Kanjers hielden elkaar goed van voren tot de slotklim. Vervolgens wist Huub zich goed te handhaven en reed hij naar een nette zevende plaats. De onderlinge verschillen waren groot, waardoor we hem ook op die klassering terugvinden in het algemeen klassement. Hiermee was hij tweede in het jongerenklassement.

We kijken positief terug op de prestaties van de afgelopen week. In het sterke internationale deelnemersveld hebben de Kanjers zich goed gehandhaafd. De uitstekende klassering van Huub in de klassementen zijn de kers op de spreekwoordelijke taart!