Goede start Dookola Mazowsza

Dinsdag is de Dookola Mazowsza (UCI 2.2) van start gegaan met een puntencriterium. ’s Ochtends werden de beentjes losgefietst na de lange reis van maandag. In de avonduren stond het voorafje van de wedstrijd op het programma. Er was enige onduidelijkheid over de vorm van het criterium, maar het bleek een puntenkoers te worden. Vijftien ronden lang konden er 5, 4, 3, 2 en 1 punt verdiend worden. De laatste drie ronden werden de berg-, punten- en leiderstrui verdeeld voor degene die het eerst over de streep kwam.

Nick Kweldam en Ivo Stronks toonden zich nadrukkelijk van voren. Dit leverde enkele punten op voor Nick. Ivo zette Nick vervolgens af voor de eindsprint waarin hij vijfde werd. Achteraf bleek dit geen waarde te hebben, omdat alleen het aantal punten telde voor het algemeen klassement. Hierin werd netjes Nick achtste. De overige renners liepen geen schade op in dit criterium.

Op TVP Sport is een korte samenvatting te zien: http://sport.tvp.pl/inne/pozostale/kolarstwo/kolarstwo-szosowe/bgz-proliga-2012/wideo/janiszewski-wygral-prolog-wyscigu-dookola-mazowsza/8088534