Gijs Verdick stroomt door naar KvkCT

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam biedt Achterhoeks wielertalent de mogelijkheid om in de eigen regio van de junioren door te stromen naar de beloften. Gijs Verdick uit Laren (Gld.) past uitstekend binnen deze doelstelling van de ploeg. In 2013 maakt hij dan ook deel uit van onze ploeg.

De achttienjarige renner reed de afgelopen jaren bij RTC De Stofwolk en kwam daarnaast regelmatig uit voor het districtsteam Oost. Het afgelopen jaar nam hij onder andere deel aan etappekoers in Oostenrijk, waar hij 15e werd in de slotetappe. In Wuppertal (Dui), Boxmeer en het DK in Luttenberg werd hij telkens tweede. Verdick is blij met de kans die hij krijgt bij onze ploeg: “Het afgelopen jaar heb ik veel progressie gemaakt. Ik kijk er naar uit om voor deze regioploeg te rijden. Het eerste jaar zal vooral aftasten zijn, bij de junioren waren wedstrijden maximaal 120 kilometer. Nu is dat ongeveer 60 kilometer meer.”

Ervaring opdoen in de kleinere koersen en de criteriums is voor de HAVO-leerling dan ook een belangrijk doel. Verdick: “Het is supermooi dat ik deze kans heb gekregen. Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is een mooie opstap voor een eerstejaars. Natuurlijk ga ik er alles uithalen dat er in zit. Ik heb er zin in!”

Foto: VictorVelt.nl