Geslaagd trainingsweekend achter de rug

De afgelopen dagen was het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam bijeen voor het eerste gezamenlijke trainingsweekend van het nieuwe jaar. Uitvalsbasis was Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk. Naast twee goede trainingen werd er onder andere gesproken over het nieuwe wielerseizoen.

Vrijdagavond werd er rond koffietijd verzameld in Winterswijk. Nadat de kamerindeling was bepaald, werd er onder leiding van de nieuwe ploegleider Fred de Kinkelder doorgepraat over het aanstaande seizoen. Onder andere het programma en het materiaal kwamen aan de orde.

Zaterdag stond in het teken van een duurtraining van ruim 160 kilometer. Onder aangename weersomstandigheden reden we richting het Duitse Baumberg. Daar was over glooiende wegen een mooie route gemaakt. Halverwege de training sloeg het weer echter om en moesten de regenjacks tevoorschijn komen. De laatste twee uur werden onder barre omstandigheden afgewerkt. Na een verdiende douche stond er aan het begin van de avond in het restaurant een pastamaaltijd klaar. De jarige Felix had voor een toetje gezorgd: taart. Na de koffie keken we samen naar de NOS-documentaire over de Belkin-formatie in de afgelopen Tour de France.

Ook de laatste dag van het trainingsweekend stond er een duurtraining op het programma. Ditmaal ging de route grotendeels door eigen land. Bij vertrek hing er een dikke mist en was de weg op enkele stukken nog vrij glad. Gelukkig brak even later de zon door en konden de renners er weer een mooie training van maken. Na 4,5 uur keerden ze voldaan terug in Winterswijk.

We kijken terug op drie mooie dagen met training, teambuilding en gezelligheid. We bedanken André en Koen voor de goede organisatie, de overige begeleiding voor hun hulp, Maikel voor de mooie foto’s en Vakantiepark De Twee Bruggen voor de gastvrijheid.


Foto’s: Maikel Sellink