Bijzonder avontuur in Ijsland

Bastiaan en Maarten zijn afgereisd naar IJsland om twee wedstrijden te rijden samen met een team van één van de Sensa dealers uit Ijsland, Eirikur Kristinsson. Op woensdag 28 september zijn ze vertrokken en op maandag 2 september kwamen ze weer in Nederland aan.

In Ijsland stonden er twee wedstrijden op het programma. Eerst een mountainbike wedstrijd over ongeveer 30 kilometer. De ochtend voor de wedstrijd hebben we het parcours verkend op onze Sensa mountainbikes. In het parcours zaten twee lastige beklimmingen, wat vlakkere stukken met gravel, lastige afdalingen en er moest zelfs drie keer een rivier doorkruist worden. In de wedstrijd reden de sterke ervaren mountainbikers al snel weg bij de rest van het veld. Maarten en Bastiaan reden uiteindelijk naar een 6e en een 9e plek in de wedstrijd.

Zaterdag 31 augustus stond de wegwedstrijd op het programma. Na de mountainbike wedstrijd waren we erop gebrand een goede uitslag neer te zetten tijdens de wegwedstrijd. De wegwedstrijd liep over een omloop van 107km met daarin slechts drie bochten. In de dagen voor de wedstrijd hadden we het parcours verkend met de auto en op basis daarvan hadden we een plan gemaakt voor de wedstrijd. Samen met onze Ijslandse teamgenoten vertrokken we van voren en hebben we onze eigen waaier opgezet. Na 25 kilometer stond de wind zodanig dat we het op de kant konden trekken en reden we met 7 man weg met daarbij Maarten en Bastiaan, ook zaten er drie Ijslandse teamgenoten mee. Bastiaan wist in de laatste kilometers weg te rijden met één andere renner. In de sprint kwam hij net te kort voor de overwinning. Wel werd het ploegenklassement gewonnen door het IJslandse Sensa team.

De dagen tussen de wedstrijden door zijn gebruikt om wat van Ijsland te bekijken. Zo hebben we watervallen en geisers gezien, dat was mooi en indrukkend om te zien.

Helaas kwam er ook een eind aan onze reis en kwamen wij maandag middag weer veilig aan in Nederland. Wij willen Eirikur en zijn familie bedanken voor gastvrijheid en alles wat zij voor ons gedaan hebben de afgelopen dagen. Het was een geweldig avontuur.