Nick Kweldam derde op Nederlands Studenten Kampioenschap

Nick Kweldam is zaterdag derde geworden in het Rabobank Nederlands Studenten Kampioenschap Wielrennen in Enschede. Hij probeerde in de slotfase solo naar de kopgroep van drie renners te rijden en kwam net iets te kort. Kort na de finish werd de nummer drie echter gediskwalificeerd, zodat Kweldam een plaats opschoof en op het podium mocht verschijnen.

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam was ruim vertegenwoordigd en liet zich nadrukkelijk zien in de koers. Vroeg in de wedstrijd reed er een kopgroep van vijf man weg, met daarbij Mark Olieman namens ons team. Korte tijd later kreeg deze groep gezelschap van twaalf andere renners, met daarbij Nick Kweldam en Xaf Houwers. In de achtervolgende groep waren het Bor Houwers, Teun Flint en Leon Essink die afstopwerk verrichte.

Enkele renners, waaronder uiteindelijke winnaar Jan Bos, wisten de overstap nog te maken naar de voorste groep. Leon Essink wist uiteindelijk 14e te worden, Mark Olieman 21e, Bor Houwers 23e en Teun Flint 39e.